Construcţia unei noi secţii de terapie intensivă nou-născuţi la Spitalul Marie Curie • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Sănătate

Construcţia unei noi secţii de terapie intensivă nou-născuţi la Spitalul Marie Curie

Parteneri

Asociația Inima Copiilor

Localizare

București

Buget

8.100.000 lei

Anul lansării

2013

Beneficiari

Nou-născuţi şi prematuri cu boli, malformaţii şi traumatisme diverse

Scopul Proiectului

Construcţia în cadrul Spitalului Marie Curie Bucureşti a celei a mai moderne secţii de terapie intensivă nou-născuţi din Sud-Estul Europei, pentru a da cât mai multor copii şansa la îngrijire şi la viaţă.

Problema identificată

Până în noiembrie 2013, secţia de terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului Marie Curie reuşea să trateze şi să salveze anual circa 200 de nou-născuţi şi de prematuri cu boli, malformaţii şi traumatisme diverse.
Rată de mortalitate neo-natală era cea mai scăzută din România, aproape de media din centrele europene de prestigiu, fapt remarcabil într-o ţară aflată la coadă clasamentului european în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă.

Cu toate acestea, alţi 200 de copii erau refuzaţi anual la internare pentru simplul motiv că secţia – cu 11 paturi şi o suprafaţă de 190 mp – era neîncăpătoare.

Soluția

Împreună cu Asociaţia Inima Copiilor şi cu Spitalul Marie Curie am construit de la zero şi am amenajat cea mai modernă secţie de terapie intensivă nou-născuţi din Sud-Estul Europei.

Rezultate

  • Am construit în doar 16 luni un nou corp de clădire de 4 etaje, cu o capacitate de 27 de paturi şi o suprafaţă de 1600 mp, ce poate trata anual 400 de nou-născuţi din toată ţară.
  • Nouă secţie, inspirată de cea mai bună secţie omoloagă din lume – Spitalul Universitar Iowa, SUA – dispune acum de spaţiu de tratament pe două niveluri, construit în conformitate cu cele mai stricte norme constructive şi medicale internaţionale.
  • Micii pacienţi au la dispoziţie compartimente separate de îngrijire, prevăzute cu gaze medicale, sisteme performanţe de condiţionare a aerului, monitorizare individuală, nivel de sterilitate şi siguranţă ridicate în condiţii de zgomot redus şi iluminare prietenoasă
Scroll to Top