Programe strategice

Școala din valiză

În centrul proiectului nostru sunt profesori de la școli de la 10 școli din zona rurală, care activează în învățământul primar și gimnazial, dar și elevii care frecventează aceste școli. Numărul beneficiarilor se extinde la voluntarii de la diferite companii sau instituții care sunt implicați în activitățile proiectului, cât și la copii și adulți din comunitățile rurale și la publicul larg.

Citește mai mult

Renovarea centrelor de transfuzie sangvină

Donarea de sânge poate fi uneori cel mai simplu mod de a salva viaţa unui om. Aşa că ni s-a părut important să investim într-o reţea care să-i susţină pe oameni să facă acest gest esenţial cu mai multă uşurinţă. Prin renovarea celor 42 de mari centre de transfuzie sangvină din România, ajutăm peste 418.627 de donatori să beneficieze de spaţii moderne, dotate cu echipamente la standarde europene, care să îi motiveze să revină.

Citește mai mult

Reconstruirea și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța

În sud-estul României, rata mortalității infantile este cea mai mare din România și de trei ori mai mare decît media europeană. Secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța deservește anual peste 1.000 de nou-născuți cu problem medicale, din Constanța și din alte trei județe din sud-estul țării: Tulcea, Ialomița și Călărași, iar spitalul nu a mai fost refăcut din 1968, anul construirii. Două treimi din nou-născuții internați annual au nevoie de terapie intensivă. Secția îngrijește în permanență15-20 de pacienți, deși compartimentul de terapie intesivă are numai opt paturi normate, iar condițiile sunt deplorabile. Alți circa 350 de pacienți sunt copii născuți prematur, iar compartimentulcare le este alocat este insuficient și impropriu.

Începând cu anul 2016, Fundația Vodafone România susține proiectul de reconstrucție și modernizare al Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța, prin dublarea sumei strânse în campania națională de strângere de fonduri organizată de Asociațiile „Inima Copiilor“ și „Dăruiește Aripi“.

Citește mai mult

Programul Strategic de Investiție în Mediul Rural

România e o ţară neuniform dezvoltată, în care discrepanţele dintre mediul rural şi marile oraşe sunt încă vizibile. Din dorinţa de a creşte şansele românilor din toate zonele la educaţie, sănătate şi servicii sociale de calitate, am demarat un program pe termen lung, menit să susţină categoriile defavorizate din satele şi oraşele mici din România şi să contribuie la progresul acestor regiuni.

Citește mai mult

Connecting for Good

Nu reușim să ne mai imaginăm viața fără tehnologie. E parte din „normalitatea” noastră. Dar pentru noi e cu atât mai normal ca tehnologia să ne ajute să îmbunătățim viețile cât mai multor oameni. Pentru copiii și adulții afectați de boli grave, pacienții operațiilor de transplant sau cei din zonele rurale, rupte de lume sau persoanele cu deficiențe de auz și de vedere, am reușit să facem prin tehnologie lucruri cu adevărat incredibile.

Citește mai mult

Construirea unei noi secţii de terapie intensivă nou-născuţi la Spitalul Marie Curie

Până în noiembrie 2013, Secţia de terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului Marie Curie reuşea să trateze şi să salveze anual circa 200 de nou-născuţi şi de prematuri cu boli, malformaţii şi traumatisme diverse. Rata de mortalitate neonatală era cea mai scăzută din România, aproape de media din centrele europene de prestigiu, fapt remarcabil într-o ţară aflată la coadă clasamentului european în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă. Cu toate acestea, alţi 200 de copii erau refuzaţi anual la internare pentru simplul motiv că secţia – cu 11 paturi şi o suprafaţă de 190 mp – era neîncăpătoare.

Citește mai mult