Tehnologie pentru copii cu boli grave

Proiect: „Hai la joacă cu Leul Curajos !”
Partener: Asociația Little People România
Beneficiari: Copiii și tinerii internați în secțiile de oncologie
Localizare: Cluj, Timișoara, Iași, Târgu Mureș, Constanța
Anul lansării: 2015
Buget: 314.175 lei
Scopul proiectului: Realizarea unor aplicații mobile prin care copiii și tinerii internați în secțiile de oncologie pot înțelege mai bine procedurile medicale care îi ajută să se însănătoșească.

Problema:

Dificultățile zilnice, temerile, durerile, procedurile medicale invazive și o multitudine de întrebări și de nevoi cu care se confruntă copiii și tinerii internați în secțiile de oncologie.

Soluția

– o aplicație mobilă care să permită digitalizarea chestionarului programului zilnic de suport al pacienților („Nu mi-e frică!”), prin transpunerea în format electronic a sistemului complex de evaluare și monitorizare;
– crearea unor jocuri terapeutice, în cadrul aplicației mobile, prin care copiii și adolescenții își pot îmbunătății percepția față de boală, pot înțelege mai bine procedurile medicale și reacția la tratament, fiind ajutați să treacă mai ușor peste starea medicală în care se află.

Resurse și echipamente:

– 3 psihologi
– 19 tablete și cartele de internet

Rezultate:

Prima aplicație mobilă pentru pacienți oncopediatrici din România
2.300 de copii și adolescenți bolnavi de cancer, cu vârstă cuprinsă între 6 și 15 ani înregistrați în aplicația mobilă, internați în 9 secții de oncopediatrie din Cluj, Timișoara, Iași, Târgu Mureș și Constanța.
3.100 de aparținători vor răspunde la chestionarul pentru părinți disponibil în cadrul aplicației.